Засідання Ліги старшокласників

Засідання лідерів учнівського самоврядування завжди цікавий та довгоочікуваний захід як для лідерів так і для їх координаторів.19 жовтня 2017 року в великій залі Харківської районної державної адміністрації відбулося перше в цьому навчальному році засідання Ліги старшокласників Харківського району.

Тема засідання «Формування навичок соціального співробітництва членів Ліги старшокласників Харківського району в контексті утвердження спільних європейських цінностей». У роботі брали участь 35 лідерів шкільних органів учнівського самоврядування та їх координатори.

Учень 11 класу Васищевської ЗОШ Нагорний Денис прозвітував про участь членів Ліги старшокласників Харківського району в літній школі Малої академії наук «Ерудит».

На засіданні старшокласники району обговорили план роботи на 2017/2018 навчальний рік та визначили пріоритетні напрями роботи.

Лобанов Є.Е, голова Харківської обласної Студентської ради, голова Студентської ради Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, координатор міжнародного проекту сприяння академічної доброчесності в Україні (SAIUP), виступив перед присутніми з доповіддю «Правильний вибір професії – щасливе майбутнє». «Самоврядування згуртовує молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дає їм найкращу підготовку, інструменти для розвитку, глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, усвідомлення та реалізацію своїх талантів», - сказав Євгеній Лобанов.

Програмою засідання передбачено проведення виборів Президента Ліги старшокласників та керівників проектів: «Правильний вибір професії», «Рух лідерів», «Шкільний омбудсмен».

Кондидатом від Васищевської школи на посаду керівника проекту "Шкільний омбудсмен" була учениця 8-А класу Журавльова Юлія.

Продовженням засідання стало об’єднання лідерів у робочі групи. Колективом навчально-методичного центру психологічної служби організовано та проведено тренінгове заняття: «Розуміння – початок згоди». Мета тренінгу – формування згуртованості лідерів учнівського самоврядування, розвиток здібностей працювати в групі, лідерських якостей, вміння самопрезентації, гнучкості, уважності. Працюючи у малих групах лідери виконували вправи на згуртування колективу, зокрема: «Броунівський рух», «Казка», «Австралійській дощ», «Числа в моєму житті», «Літній дощ».

Засідання Ліги старшокласників Харківського району ще раз підтвердило важливість та необхідність обміну досвідом і постійної плідної співпраці між лідерами учнівського самоврядування.

/Files/images/2009/25-12731-500-375-80.jpg/Files/images/2009/42-12748-500-375-80.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.