Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

18 листопада європейська спільнота відзначає Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації. Для попередження ситуацій насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему, проводити відповідне навчання фахівців, здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей.

Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні - 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

Основними завданнями Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації є:

- підвищення рівня обізнаності суспільства про проблему сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей;

- сприяння відкритої дискусії щодо питань попередження сексуального насильства та захисту дітей;

- сприяння ратифікації та виконанню Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.

В школі заплановано:· перегляд відео роликів: «Сексуальна експлуатація» для учнів 7-9 клас; «Сексуальная революция» для учнів 9-11 клас;· батьківський лекторій «Наслідки сексуальної револіції»;· дискусія «Попередження сексуального насильства та захист дітей» (9-11 класи).

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.